Sattuipa niin, että lyhyellä varoitusajalla eräs ystävättäremme tuli meille viettämään viimeistä yötänsä Suomessa ennen kuin ponnistaa takaisin kotiin Italiaan lentokentän kautta. Ajattelin että voisi tehdä jotain pientä ja mukavaa, "parempaa" ruokaa. Silloin se iski. Se mitä me pidämme vähän parempana herkutteluruokana on pääsääntöisesti lähtöisin juuri Etelä-Euroopasta. En usko, että pystyisin mitenkään tarjoamaan vastaavaa elämystä saatika sitten kilpailemaan sellaisten henkilöiden kuin vieraamme paremman puoliskon äidin kanssa italialaisen keittiön aarteista.
Maalimainosta lainatakseni: Siitä se ajatus sitten lähtikin. Suomen luonto tarjoilee nyt parastaan ja sen huomaa myös läheisen kauppakeskuksen tiskeillä. Joten jotain selkeää ja kotoista, mutta silti herkutteluun sopivaa hain. En yleisesti pidä sienistä, mutta jostain syystä kanttarellit nousivat mieleeni.
Kanttarellikastike1 l Kanttarelleja
1 kpl Sipuli
3 dl Vettä
2 rkl Kasvisfondia
3 rkl Voita
2 dl Kermaa
2 tl perunajauhoja
Hyppysellinen valkopippuriaKuori sipuli ja perkaa sienet. Pilko sipuli ja sienet silpuksi. Sulata voi kasarissa. Freesaa siinä ensin sipuleita muutama (3-5) minuutti ja lisää sienet. Jatka freesaamista toinen mokoma. Näihin aikoihin sienet alkavat itkeä. Lisää vesi ja fondi. Anna hiljalleen porista 10 minuuttia. Lisää kerma ja vähennä lämpöä. Tarvittaessa sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada kastikkeeseen nauhana ja nopeasti kiehauta vielä kerran.

Alkuperäinen tarkoitus oli, että olisin tarjonnut kastikkeen kanssa tilliperunoita ja kuhaa. Valitettavasti tarjonta kalatiskillä oli turhan painottunutta rapuihin ja savustettuihin tuotteisiin, joten oli tyytyminen arkiseen lohifileeseen. Niin tai näin, vieraamme piti kovasti kuten myös allekirjoittanut.
Resepti on toistettu, ja kaveriksi löytyi kala altaasta tuoretta kuhaa. Pitää todeta että yllä oli loistava ateria vaikka itse tein, mutta kaikki kiitos tälle blogille. Pitää muistaa useammin kaupassa vilkaista tänne jos ei keksi mitä tehdä!
VastaaPoista